Cancel Preloader
S-a stins din viață un fecior al neamului românesc, o somitate a culturii basarabene și internaționale, care și-a făcut din lupta pentru adevăr istoric și lingvistic un ideal de viață.
Cutremurați de cumplita veste a plecării la cele veșnice a marelui Nicolae Dabija – scriitor, academician, deputat, spirit rafinat, patriot, care a jucat un rol decisiv în Mișcarea de Renaștere Națională.
Nicolae Dabija va rămâne în memoria neamului ca un veritabil intelectual, ancorat valorilor naționale și umane, promotor al literaturii române. El a fost cel care a inițiat la Universitatea de Studii Politice și Economice Europene „Constantin Stere” facultatea de Jurnalism și Științe ale comunicării. Apoi, a devenit unul dintre profesorii titulari de excelență al acestei facultăți. A instruit generații de tineri, ca un părinte drag și îndrumător iscusit.
Exprimăm sincere condoleanțe familiei și colegilor săi, rămânând ferm convinși că distinsul scriitor va continua să trăiască în sufletele noastre ca o lumină călăuzitoare.
Dumnezeu să-l așeze într-un loc special, luminat, de unde să ne vegheze pe noi, cei care l-am iubit și prețuit!
 
Cu profund regret,
 
Gheorghe Avornic, Dr. Hab., Prof. Univ., Rector
Colectivul Universității de Studii Politice și Economice Europene „Constantin Stere

powereditor

Leave a Reply